Parc Natural del Montnegre
i el Corredor

A pocs kilòmetres de l'àrea metropolitana de Barcelona, trobareu l'experiència incomparable de connexió amb la natura que ens ofereix el municipi de Dosrius, situat a l'interior de la comarca del Maresme, i en el límit comarcal amb el Vallès Oriental. El formen tres nuclis de població: Dosrius, Canyamars i Can Massuet el Far.

El municipi s'endinsa en el paratge protegit del Parc Natural del Montnegre el Corredor que compren part de la Serralada Litoral Catalana entre les comarques del Maresme, Vallès Oriental i la Selva.

El Montnegre ultrapassa lleugerament als 750 metres d'altitud mentre que el Corredor arriba gairebé als 640 metres i té un relleu més suau i accessible. Totes dues comparteixen una vegetació en la que els alzinars, les suredes i les pinedes de pi pinyer són dominants.
La presència humana és molt antiga, anterior a l'època romana. Els dòlmens neolítics, les restes ibèriques i les esglesies medievals s'insereixen en un paisatge divers de conreus, boscos i masies, producte dels usos agroforestals dels darrers segles.
Municipi de Dosrius
Santuari del Corredor
Dolmen de Pedra Gentil
Pou de glaç de Canyamars